Moderne Badkamer

Een moderne badkamer: ga voor tijdloos design!

Wat is een moderne badkamer?

Bij uw strak en modern interieur hoort uiteraard een eigentijdse badkamer, met mooi meubilair, opvallende kranen en een zee aan ruimte. Een moderne badkamer is een oase van helderheid en rust door het minimalistische en strakke karakter.

In dit artikel zetten we de meest opvallende kenmerken van een moderne badkamer op een rijtje aan de hand van tips en inspiratie foto's.

Wat is een moderne badkamer: kenmerken

De verschillende elementen hieronder maken deel uit van een moderne badkamer. Dit alles wordt vaak afgewerkt met metalen accessoires.

Inloopdouche

In elke moderne badkamer hoort een inloopdouche. Hierdoor wordt de vloer niet onderbroken en krijgt u automatisch een ruimtelijk gevoel. Een inloopdouche past ook perfect in een modern interieur door de strakke vormgeving en het gebruik van glas.

Vrijstaand bad

Ook een vrijstaand bad is een must voor in de moderne badkamer. Een vrijstaand bad kan overal in de badkamer worden geplaatst en zorgt er eveneens voor dat de vloer van de badkamer gewoon doorloopt. U kunt het afwerken met speciale, moderne kranen.

Vloeren in een moderne badkamer

In een moderne badkamer kunt u kiezen tussen allerlei soorten vloeren: betonvloer, gietvloer, grote keramische tegels, enz.. Al deze vloerbedekkingen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Badkamermeubel op maat

Om in uw moderne badkamer de ruimte optimaal te benutten, kunt u kiezen voor een badkamermeubel op maat dat u aanpast naar uw eigen smaak.

Een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is ook een onmisbaar onderdeel van de moderne badkamer. Een thermostaat is veilig, betrouwbaar, waterbesparend, zorgt voor optimaal doucheplezier en beschermt u tegen verbranding.

Moderne badkamers: inspiratie en ideeën opdoen

Hoe doet u inspiratie op voor uw moderne badkamer? Wij zetten enkele tips om ideeën te verzamelen of vast te leggen voor u op een rijtje.

  • U bent zeker niet de eerste of de laatste die aan het renoveren slaat. Vraag daarom raad aan anderen en leer van hun fouten.
  • Laat u daarnaast inspireren door vakbladen en tijdschriften en zoek online op woonsites en op virtueel prikbord Pinterest naar inspirerende voorbeelden en ideeën.
  • Maak tevens een moodboard. Verzamel kleurenstalen en plaatjes van producten en materialen die u mooi vindt en plak ze op een groot blad papier met een plattegrond van uw badkamer. Het is een prima hulpmiddel om uw ideeën duidelijk te maken aan uw badkamerspecialist.
  • Ga ook eens neuzen in het aanbod interieurboeken van uitgeverijen als Taschen en Lannoo.
  • Breng een bezoek aan beurzen als Batibouw (februari/maart, Brussel), Bouw & Reno (januari, Antwerpen) en BIS (oktober, Gent).

Geniet nog jaren van uw nieuwe badkamer

Moderne badkamers: voordelen

Een moderne badkamer heeft vele voordelen. Wij sommen er enkele op.

  • Moderne badkamers zijn clean en hygiënisch. Alle spullen krijgen er een plaatsje waardoor een moderne badkamer gemakkelijk in onderhoud is.
  • Een inloopdouche is praktisch voor jong en oud. Ook kunt u met een inloopdouche veel kanten op qua afmetingen. Inloopdouches met een breedte van twee meter of meer zijn al lang geen uitzondering meer. Met uw partner onder de douche kruipen is plots een pak makkelijker en leuker!
  • Een moderne badkamer benut de ruimte optimaal en doet kleine badkamers groter lijken.
  • De voordelen van een losstaand bad zijn voornamelijk van esthetische aard: het is gewoon mooi en het creëert ruimte in uw badkamer. Maar ook naar onderhoud toe zal u blij zijn met uw vrijstaand bad. Het is makkelijk te onderhouden en als het op pootjes staat, kunt u de ruimte onder uw bad ook gemakkelijk schoonhouden.
  • Een tijdloos interieur – of een tijdloos design – heeft een blijvend karakter. Het is gecreëerd met het idee om jaren mee te gaan en is dus niet afgestemd op een rage of een trend.

Uw moderne badkamer met Nieuwbad

Al meer dan 15 jaar renoveren wij elke week gemiddeld één badkamer! Had u graag wat inspiratie opgedaan voor uw moderne badkamer? Bekijk dan zeker enkele voorbeelden van onze recente projecten.

Nieuwbad komt ook graag ter plaatste langs om een offerte op te maken en u de nodige tips en ideeën aan te reiken om uw droombadkamer waar te maken.

Waterdicht voorstel

10 JAAR GARANTIE

U bent zeker van 10 jaar totale garantie op de waterdichtheid, tegels en alle uitgevoerde werken ! Op elektrische en sanitaire toestellen geldt de fabrieksgarantie.

Directe opvolging van uw project

1 AANSPREEKPUNT

Uw project wordt opgevolgd door de zaakvoerders zelf. Hierdoor kunnen we snel en stipt te werk gaan om uw project in een 10-tal werkdagen rond te krijgen, en dit zonder verrassingen!

Een minimum aan hinder, maximum aan kwaliteit

KLAAR IN 10 WERKDAGEN!

Ons professioneel team zorgt ervoor dat u een volledig vernieuwde badkamer hebt in een 10-tal werkdagen. Zo heeft u minimum aan hinder én een maximum aan kwaliteit.

KNOWHOW & PRECISIE

Dankzij een jarenlange ervaring in renovaties krijgt uw project de nodige knowhow en precisie. U kan op ons vertrouwen om de job voor u te doen, vraag het maar aan onze klanten.

Geen verplaatsing naar een winkel en geen raming waar u zich met een voorschot reeds aan moet binden!

Wij komen ter plaatse uw offerte op maat opmaken!

Wij zorgen voor inspiratie, advies en een kwaliteitsvolle uitvoering !

NIEUWBAD staat voor renovatie zonder stress, van start tot finish.

Een nieuwe badkamer in 10 dagen met 10 jaar garantie op werken en waterdichtheid.

WIJ ZORGEN PERSOONLIJK DAT DE RENOVATIE LOOPT VOLGENS PLAN