Ga voor een tijdloos design met een moderne badkamer!

Wat is een moderne badkamer?

Bij uw strak en modern interieur hoort uiteraard een eigentijdse badkamer, met mooi meubilair, opvallende kranen en een zee aan ruimte. Een moderne badkamer is een oase van helderheid en rust door het minimalistische en strakke karakter.

In dit artikel zetten we de meest opvallende kenmerken van een moderne badkamer op een rijtje aan de hand van tips en inspiratie foto’s.

Wat is een moderne badkamer: kenmerken

De verschillende elementen hieronder maken deel uit van een moderne badkamer. Dit alles wordt vaak afgewerkt met metalen accessoires.

Inloopdouche

In elke moderne badkamer hoort een inloopdouche. Hierdoor wordt de vloer niet onderbroken en krijgt u automatisch een ruimtelijk gevoel. Een inloopdouche past ook perfect in een modern interieur door de strakke vormgeving en het gebruik van glas.

Vrijstaand bad

Ook een vrijstaand bad is een must voor in de moderne badkamer. Een vrijstaand bad kan overal in de badkamer worden geplaatst en zorgt er eveneens voor dat de vloer van de badkamer gewoon doorloopt. U kunt het afwerken met speciale, moderne kranen.

Vloeren in een moderne badkamer

In een moderne badkamer kunt u kiezen tussen allerlei soorten vloeren: betonvloer, gietvloer, grote keramische tegels, enz.. Al deze vloerbedekkingen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Badkamermeubel op maat

Om in uw moderne badkamer de ruimte optimaal te benutten, kunt u kiezen voor een badkamermeubel op maat dat u aanpast naar uw eigen smaak.

Een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is ook een onmisbaar onderdeel van de moderne badkamer. Een thermostaat is veilig, betrouwbaar, waterbesparend, zorgt voor optimaal doucheplezier en beschermt u tegen verbranding.

Moderne badkamers: inspiratie en ideeën opdoen

 • Hoe doet u inspiratie op voor uw moderne badkamer? Wij zetten enkele tips om ideeën te verzamelen of vast te leggen voor u op een rijtje.
  • U bent zeker niet de eerste of de laatste die aan het renoveren slaat. Vraag daarom raad aan anderen en leer van hun fouten.
  • Laat u daarnaast inspireren door vakbladen en tijdschriften en zoek online op woonsites en op virtueel prikbord Pinterest naar inspirerende voorbeelden en ideeën.
  • Maak tevens een moodboard. Verzamel kleurenstalen en plaatjes van producten en materialen die u mooi vindt en plak ze op een groot blad papier met een plattegrond van uw badkamer. Het is een prima hulpmiddel om uw ideeën duidelijk te maken aan uw badkamerspecialist.
  • Ga ook eens neuzen in het aanbod interieurboeken van uitgeverijen als Taschen en Lannoo.
  • Breng een bezoek aan beurzen als Batibouw (februari/maart, Brussel), Bouw & Reno (januari, Antwerpen) en BIS (oktober, Gent).

Moderne badkamers: voordelen

 • Een moderne badkamer heeft vele voordelen. Wij sommen er enkele op.

  • Moderne badkamers zijn clean en hygiënisch. Alle spullen krijgen er een plaatsje waardoor een moderne badkamer gemakkelijk in onderhoud is.
  • Een inloopdouche is praktisch voor jong en oud. Ook kunt u met een inloopdouche veel kanten op qua afmetingen. Inloopdouches met een breedte van twee meter of meer zijn al lang geen uitzondering meer. Met uw partner onder de douche kruipen is plots een pak makkelijker en leuker!
  • Een moderne badkamer benut de ruimte optimaal en doet kleine badkamers groter lijken.
  • De voordelen van een losstaand bad zijn voornamelijk van esthetische aard: het is gewoon mooi en het creëert ruimte in uw badkamer. Maar ook naar onderhoud toe zal u blij zijn met uw vrijstaand bad. Het is makkelijk te onderhouden en als het op pootjes staat, kunt u de ruimte onder uw bad ook gemakkelijk schoonhouden.
  • Een tijdloos interieur – of een tijdloos design – heeft een blijvend karakter. Het is gecreëerd met het idee om jaren mee te gaan en is dus niet afgestemd op een rage of een trend.

Uw moderne badkamer met Nieuwbad

 • Al meer dan 15 jaar renoveren wij elke week gemiddeld één badkamer! Had u graag wat inspiratie opgedaan voor uw moderne badkamer? Bekijk dan zeker enkele voorbeelden van onze recente projecten.

  Nieuwbad komt ook graag ter plaatste langs om een offerte op te maken en u de nodige tips en ideeën aan te reiken om uw droombadkamer waar te maken.

Ontdek onze realisaties

Al meer dan 18 jaar actief in de projectontwikkeling en renovatie-sector

Badkamer, keuken, een verdieping
of een volledige woning renoveren?