“Van begin tot einde top!
Ik kan iedereen Nieuwbad aanraden.”

Wat is de prijs van een
badkamerrenovatie?

Bent u van plan om uw oude badkamer een boost te geven? Dan bent u vast en zeker ook benieuwd hoeveel zo’n renovatie ongeveer kost. Nieuwbad zet voor u alle kosten van een badkamerrenovatie in een handig overzicht. 

Uit welke elementen is de prijs van een badkamerrenovatie opgebouwd? De prijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De totaalprijs is op te delen in arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten.

kosten badkamerrenovatie

ARBEIDSKOSTEN

icoon materiaalkosten

MATERIAALKOSTEN

afvoerkosten badkamerrenovatie

AFVOERKOSTEN

Een totaalpakket zonder verrassingen

Dit wil zeggen dat u een totaalpakket kan verwachten van Nieuwbad dat volgende posten omvat:

Bij een badkamerrenovatie kan u ook genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% indien u woning ouder dan 10 jaar is.

Waarvan hangt de prijs van een
badkamerrenovatie af?

Keuze:
Stijl en materiaalkeuze

De stijl- en materiaalkeuze beïnvloeden de totale prijs van uw badkamerrenovatie in sterke mate. Voor de vloer bijvoorbeeld kunt u kiezen uit keramische of natuurstenen tegels. Natuursteen tegels zijn duurder, maar ogen luxueuzer dan keramische tegels. Hetzelfde geldt voor de keuze van kranen, badkamermeubilair, verlichting, … Zo is uw eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van uw badkamer.

1

Keuze:
Grootte en ruimterlijk inrichting

De grootte van uw badkamer heeft u zelf niet altijd in de hand. Hoe groter uw badkamer is, hoe meer geld het u gaat kosten. De inrichting ervan kunt u wel zelf kiezen. Hoe meer badkamermeubels en sanitair u wilt, hoe hoger de prijs zal zijn. Schuine wanden zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat maatwerk nodig is om de badkamer te renoveren.

2

Keuze:
Extra opties

Bij een badkamerrenovatie heeft u nog een aantal extra opties zoals vloerverwarming, een whirlpool of spabad en een stoom/spa douchecabine. Of u wenst een verlichtingspakket en ventilatiesyteem aangepast op uw badkamer. Daar betaalt u natuurlijk extra voor.

3

Hoeveel kost het?

Voor een volledige badkamerrenovatie moet u rekenen op een budget tussen € 15.000 en € 25.000. De definitieve prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de badkamer en de gekozen materialen. Zo is er een groot prijsverschil tussen een basismeubel en een design/maatwerk meubel, een inloopdouche en een douchekabine, een standaard verlichtingspakket en een multifunctioneel pakket… Let wel: deze prijzen zijn geen vast gegeven. Een haalbaar renovatiebudget wordt samen met u bepaald na een vrijblijvend bezoek ter plaatse.

Uw badkamerrenovatie
met Nieuwbad

Bent u benieuwd naar wat uw badkamerrenovatie bij ons kost? Mark komt graag bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken en samen met u de mogelijkheden te bespreken. U hoeft zich dus niet te verplaatsen! Enkele dagen later ontvangt u van ons dan een geheel vrijblijvende offerte. Een definitieve keuze van toestellen en tegels is er dan nog niet gemaakt. In de offerte voorzien we gemiddelde prijzen van toestellen, wandtegels en vloertegels. Zo heeft u al een concreet idee van het budget.

Een offerte

Onze offerte bestaat uit 3 delen:

werken:
inclusief de plaatsing van de materialen.

budget tegels:
hiervoor voorzien we een budget van €65/m².

budget sanitair:
hiervoor krijgt u van ons een persoonlijke offerte van Desco.

 

Download onze inspiratiegids
en start met dromen

Een oude badkamer vernieuwen? Maak uw dromen waar met respect voor uw budget. Laat u inspireren bij uw badkamerrenovatie door deze gids!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek onze klantenverhalen

FAMILIE VERSWIJVEL - ST-KATELIJNE-WAVER

“Alles wat in de offerte zat was heel correct en met degelijke materialen. Iedere dag bij de start van de werken waren zowel Paul en Mark aanwezig om nog eens alles te overlopen. Alles was perfect: levering, materialen, werken, de werkmannen, … Alle afspraken werden nagekomen en ik zou Nieuwbad aan iedereen aanraden!”

FAMILIE De Block - SCHOTEN

“Alles is verlopen zoals afgesproken, zonder verrassingen achteraf. Ik raad Nieuwbad aan omdat ze correct te werk gaan en alles vlot verliep.”

FAMILIE Van Den Bulck - DEURNE

“Duidelijke antwoorden, heel professioneel en veel passie! Alles was heel duidelijk afgesproken, ze gingen mee keuzes maken en gaven goede tips. De werkmannen waren twee bekwame stielmannen waar je op kon rekenen, echt top! We zijn heel erg tevreden.”

Previous slide
Next slide
Nieuwbad google score

Onze score

5/5 10 reviews

facebook review nieuwbad

Onze score

4,9/5 9 reviews

quote icon
volg ons:

of

Ontdek onze realisaties

Sorteer op categorie